Buitenshuis

BUITENSHUIS

Een huis is een kostbaar bezit, bescherm het goed. Vraag vandaag nog een offerte aan voor een geheel vrijblijvende inspectie van uw schilderwerk. Tijdens het schilderen zullen kleine houtrot problemen direct verholpen worden. In overleg kunnen wij ook grotere houtrot problemen verhelpen.

U kunt nu nog gebruik maken van de voordelige 9% BTW regeling. Deze gunstige regeling is van toepassing indien het pand ouder is dan 2 jaar. Om te beoordelen of een woning al dan niet ouder is dan 2 jaar, is de begindatum van het bouwjaar van de woning volgens de gemeentelijke administratie ingevolge de Wet Waardering Onroerende Zaken bepalend.

Als een pand niet vanaf het begin als particuliere woning in gebruik is geweest, maar pas later tot particuliere woning is verbouwd (bij voorbeeld een oud monumentaal pakhuis dat tot een appartementencomplex is omgebouwd), is voor de toepassing van het verlaagde tarief beslissend het tijdstip waarop het pand voor het eerst als particuliere woning in gebruik is genomen. Voor de schilder of stukadoor verdient het aanbeveling om voor de toepassing van het verlaagde tarief in het bezit te zijn van een schriftelijke verklaring van de opdrachtgever dat de desbetreffende woning ouder is dan 2 jaar.

Het schilderwerk dat binnens- en buitenshuis wordt verricht is naar het verlaagde tarief belast. Voor de toepassing van het verlaagde tarief is het niet noodzakelijk, dat het schilderwerk door een schildersbedrijf wordt verricht: ook aannemers, klusbedrijven e.d. mogen het verlaagde tarief
toepassen indien en voor zover zij (onderdelen van) schilderwerk verrichten. Voor de toepassing van het verlaagde tarief is het evenmin noodzakelijk dat de opdrachtgever een particulier is: ook als woningbouwcorporaties e.d. opdracht geven tot het verrichten van schilderwerk in particuliere woningen, geldt ter zake het verlaagde tarief.

Voor de praktijk geldt het volgende schema:

  • Schilderwerk (binnens- en buitenshuis) 6% (arbeid + materiaal)
  • Voorbereidings- en voorbehandelingswerkzaamheden bij schilderwerk 6% (arbeid + materiaal)
  • Curatief onderhoud van houten ondergrond (herstel van houten ondergrond met houten inzetstukken) 21% (arbeid + materiaal)
  • Vervangen van ramen, deuren, kozijnen 21% (arbeid + materiaal) Kitverwerking als constructieve handeling 21% (arbeid + materiaal)
  • Betonreparatie (grootschalig herstel betonnen ondergrond met beton) 21% (arbeid + materiaal)
  • Stralen van metaal, steen, beton 21% (arbeid + materiaal)
  • Aanbrengen van glas 21% (arbeid + materiaal)
  • Schuren en lakken van parketvloeren 21% (arbeid + materiaal)

Download hier de algemene voorwaarden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    (We delen uw gegevens met niemand en gebruiken deze alleen voor het beoogde doel)